مدارک لازم برای فروش سهام عدالت در بانک و بورس + فرم فروش-راهبرد معاصر
آزادسازی سهام عدالت

مدارک لازم برای فروش سهام عدالت در بانک و بورس + فرم فروش

مدارک لازم برای فروش سهام عدالت در بانک و بورس با یکدیگر متفاوتند و بسته به روش انتخابی به مدارک متفاوتی نیاز دارید.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۷ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 May 23
کد خبر: ۴۳۶۱۵
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر، فروش سهام عدالت در دستور کار دولت قرار گرفته و روز گذشته حسن روحانی رئیس جمهور بر ضرورت تسریع و تسهیل آزادسازی سهام عدالت به منظور ایجاد امکان فروش در آینده نزدیک از طریق بانک ها تاکید کرد. پس از آن سازمان خصوصی سازی اعلام کرد از روز 6 خرداد ۹۹ یعنی آخرین روز مهلت آزادسازی سهام عدالت الی 10 خرداد دارندگان این سهام که قصد فروش آن را دارند می توانند به شعب بانکی که شماره سبای آن را در سامانه سهام عدالت samanese.ir ثبت کرده اند، مراجعه کنند و نسبت به فروش سهام عدالت شان فرم درخواست پر کنند. همچنین کسانی که در بورس اوراق بهادار دارای کد سهامداری هستند نیز در آینده امکان فروش سهام خود را از طریق پرتفوی بورسی خواهند داشت جزئیات این دو روش فروش سهام عدالت و مدارک مورد نیازشان را در ادامه می آوریم.

 

مدارک فروش سهام عدالت

 

1- مدارک لازم برای فروش سهام عدالت از طریق بانک

در شیوه فروش سهام عدالت از طریق بانک هم کسانی که روش سهامداری مستقیم را انتخاب کرده‌اند و هم کسانی که سهامداری غیر مستقیم را در مرحله آزادسازی انتخاب کرده‌اند می‌توانند با مراجعه به بانکی که در سامانه سهام عدالت ثبت کرده اند با ارائه اطلاعات هویتی و سهامداری خود درخواست فروش سهام عدالت را ارائه کنند. با این تفاوت که سهام داران غیرمستقیم می توانند برای فروش کل سهام عدالت خود درخواست دهند و سهامداران مستقیم تنها در این مرحله 30 درصد سهامشان را می توانند بفروشند.


منظور از اطلاعات هویتی شناسنامه و کارت ملی فرد است و اطلاعات سهامداری نیز برگه سهمی که افراد داشته اند یا پرینتی از صفحه سهام عدالت شان اگرچه اطلاعات سهام عدالت آنها در سیستم موجود است با وجود به همراه داشتن پرینت صفحه سهام عدالت کاررا به پیش می اندازد.


بعد از ثبت درخواست فروش سهام عدالت در بانک شبکه بانکی طی مدتی اقدام به فروش سهام افرادی که درخواست داده اند می نماید و این فروش در بورس اوراق بهادار انجام خواهد شد و بهای آن به حساب دارنده سهام که کد شبای آن را قبلاً در سامانه ثبت کرده است واریز می شود.


پیش بینی می شود مرحله اعلام درخواست فروش و فروش سهام عدالت تا واریز وجه حاصل از آن به حساب افراد بازی بین ۱ الی ۲ ماه زمان ببرد برخی کارشناسان احتمال واریز مبلغ حاصل از فروش سهام عدالت در شهریور ماه خبر دادند.


شایان ذکر است کسانی که روش سهامداری مستقیم را انتخاب کردند اگر چه بعدها در بازار بورس امکان فروش سهام خود را خواهند داشت در این مرحله نیز به دلیل آنکه هنوز سهام شرکت های بورسیه ۴۹ گانه در بازار عرضه نشده می توانند از طریق شبکه بانکی درخواست فروش سهام عدالت خود را اعلام کنند.

 

2- مدارک لازم برای فروش سهام عدالت در بورس

همانطور که بالا قید شد کسانی که سهامداری مستقیم را در آزادسازی انتخاب کرده باشند می توانند خودشان به طور مستقیم هر میزان که مایل باشند از سبد سهام شان را بفروشند و یا حتی از آن خریداری کنند و تعداد آن را بالا ببرند.


برای این منظور لازم است افراد کد بورسی از کارگزاری های مجاز بازار سرمایه دریافت کنند تا با تخصیص صفحه کاربری امکان خرید و فروش سهام در بورس را داشته باشند. دریافت کد سهامداری مستلزم ثبت نام و مراجعه حضوری به کارگزاری های یا دفاتر پیشخوان دولت است و پس از مدتی کد سهامداری افراد صادر می‌شود.

 

مدارک مورد نیاز برای دریافت کد سهامداری شامل مدارک هویتی اعم از کارت ملی شناسنامه کد پستی شماره تماس و آدرس و اطلاعات حساب بانکی می باشد.


البته توجه داشته باشید برای دریافت کد بورسی افراد همزمان باید در سامانه سجام ثبت نام کنند و احراز هویت شوند و بدون ثبت نام در سامانه سجام که همان مدارک بالا را نیاز دارد کد بورسی شما فعال نخواهد شد.

 

اقدام عجیب دولت در تمایز سهام داران مستقیم و غیر مستقیم سهام عدالت

طبق اعلام حسین فهیمی، سخنگو ستاد رهبری آزادسازی سهام عدالت کسانی که برای آزادسازی سهام عدالت مراجعه نکرده اند می توانند در این مرحله نسبت به درخواست فروش کل سهامشان اقدام کنند و کسانی که روش سهام داری مستقیم را در سامانه سهام عدالت انتخاب کرده اند تنها 30 درصد را می توانند در این مرحله بفروشند.

 

این در حالی است که پیشتر اعلام شده بود که اگر کسی قصد فروش سهام عدالت را دارد روش سهام داری مستقیم را انتخاب کند و در غیر این صورت با انتخاب سهام داری غیرمستقیم مدیریت سبد سهام خود را به شرکت های استانی واگذار نماید.

 

گویا دولت به نحوی افرادی را که تصمیم گرفته اند مدیریت سهامشان را از دولن بگیرند جریمه کرده است!!! تا این فرضیه تقویت شود که دولت تنها به فکر جبران کسری بودجه است و نه آزادسازی سهام عدالت و واگذاری واقعی شرکت ها به مردم. تنها در صورتی این فرضیه اشتباه خواهد بود که روند فروش و واریز مبلغ سهام عدالت سهامداران غیرمستقیم ماه ها طول بکشید که دور از ذهن نیز نیست.

 

فرم فروش سهام عدالت در بانک

جزییات اقرارنامه و فرم ۷ بندی درخواست فروش سهام عدالت نشان می‌دهد که مشمولان سهام عدالت این اختیار را به کارگزار فروشنده سهام می‌دهد که سهام عدالت را به هر قیمتی که در لحظه فروش سهام در بازار امکان فروش آن را دارد به فروش برساند.

 

همچنین در بند ۳ تاکید شده است، کارگزار تنها می‌تواند ۳۰ درصد از مجموع تعداد سهام شرکت‌ها یا ارزش ریالی سهام متعلق به اینجانب را از مجموع سهام متعلق به فرد را به فروش برساند.

 

از سویی دیگر بر اساس بند ۴، مشمولان سهام عدالت بعد از اعلام سفارش فروش، حق لغو یا تغییر آن را هم ندارند.

 

بر اساس اطلاعات منتشر شده، بر اساس بند ۷ نیز انتخاب زمان فروش و سهامی که باید به فروش برسد به عهده کارگزار با هماهنگی ناظر بازار است و در این خصوص اختیار تام به کارگزار و ناظر بازار داده می‌شود.

 

گفتنی است در بند ۷ آمده است، اینجانب حق هرگونه اعتراض در مورد سهام انتخابی برای فروش به موجب این درخواست، زمان فروش و روش انتخابی بر مبنای تعداد سهم یا ارزش ریالی سهام، قیمت فروش سهام و هزینه قانونی کسر شده برای فروش سهام را از خود سلب و ساقط می‌کنم.

 

مدارک لازم برای فروش سهام عدالت در بانک و بورس

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۲
0
0
میخوام سهم عدالت بفرشم
آخرین اخبار